Joven estudiando en clase
Formación Profesional

Com calcular la nota de la EvAU?

La EvAU, també coneguda com la Evaluación para el Acceso a la Universidad, és un pas fonamental per als estudiants que volen accedir a la universitat a Espanya. Entendre com es calcula la nota de la EvAU és essencial per preparar-se adequadament i aconseguir els millors resultats possibles. En aquest article, explicarem detalladament el procés de càlcul, les notes necessàries per aprovar, la importància de les ponderacions i què fer en cas de suspendre la prova.

Com es calcula la nota de la EvAU?

La nota de la EvAU es calcula combinant les qualificacions de diverses proves i assignatures. La prova es divideix en dues fases: la fase obligatòria i la fase específica. La fase obligatòria inclou les assignatures comunes del batxillerat, mentre que la fase específica permet als estudiants triar assignatures addicionals per millorar la seva nota d'admissió.

  1. Fase obligatòria: Aquesta fase inclou les següents assignatures:
    • Llengua i Literatura
    • Història d'Espanya
    • Llengua estrangera (anglès, francès, alemany, etc.)
    • Una assignatura de modalitat del batxillerat cursat
  2. Fase específica: Els estudiants poden triar fins a quatre assignatures addicionals de les quals es tenen en compte les dues amb millor qualificació per a la nota d'admissió.

La nota final de la EvAU es calcula de la següent manera:

Nota d’admissió = (0,4 x Nota EvAU) + (0,6 x Nota de Batxillerat) + ponderacions específiques

Les ponderacions específiques poden augmentar la nota final fins a 4 punts addicionals, depenent de les qualificacions en les assignatures específiques i dels coeficients de ponderació aplicats per cada universitat i grau.

Amb quina nota s'aprova la EvAU?

Per aprovar la EvAU, els estudiants han de superar una puntuació mínima en la fase obligatòria. La nota mínima per aprovar és un 4 sobre 10 en aquesta fase. Tanmateix, per accedir a la universitat, la nota d'admissió total, que inclou la nota del batxillerat, ha de ser com a mínim un 5 sobre 10.

Així, encara que un estudiant obtingui un 4 en la fase obligatòria, la seva nota de batxillerat ha de ser suficientment alta per assegurar que la nota d'admissió total sigui com a mínim un 5. Aquesta combinació garanteix que els estudiants tenen una base sòlida en els seus estudis de batxillerat a més de les seves qualificacions en la EvAU.

Gratis Fotos de stock gratuitas de afroamericano, afuera, al aire libre Foto de stock

Ponderacions en la EvAU: Què són?

Les ponderacions són coeficients que s'apliquen a les qualificacions de les assignatures específiques per augmentar la nota final d'admissió. Cada universitat i cada grau poden tenir diferents coeficients de ponderació segons la rellevància de les assignatures específiques per a cada programa d'estudis.

Per exemple, si un estudiant vol accedir a un grau en enginyeria, les assignatures de matemàtiques i física poden tenir una ponderació més alta que les assignatures de literatura o història. Aquestes ponderacions permeten que els estudiants que tenen millors qualificacions en assignatures més rellevants per al seu grau augmentin la seva nota d'admissió.

Les ponderacions es calculen de la següent manera:

Ponderació = Nota de l’assignatura x Coeficient de ponderació

Aquestes puntuacions addicionals poden sumar fins a 4 punts a la nota final, fent que sigui possible obtenir una nota d'admissió de fins a 14 punts sobre 10.

Què passa si suspens la EvAU?

Si un estudiant no aconsegueix superar la EvAU, té diverses opcions:

  1. Repetir la prova: Els estudiants poden presentar-se a la següent convocatòria de la EvAU per intentar millorar les seves qualificacions. Les convocatòries solen tenir lloc al juny i al setembre.
  2. Grau mitjà: Els estudiants poden optar per continuar la seva formació en un grau mitjà, que ofereix una alternativa pràctica i professional a la universitat.
  3. Grau superior: Després de completar un grau mitjà, els estudiants poden accedir a un grau superior, que proporciona una formació tècnica avançada i pot servir de pont per accedir a la universitat en el futur.

És important que els estudiants considerin totes les opcions disponibles i prenguin la decisió que millor s'adapti als seus interessos i objectius professionals.

Descobreix els nostres cicles formatius

Informa-te'n aquí!

 

Alumna delante de iFP Alcalá

Quan presentar-se a la EvAU?

La EvAU es convoca dues vegades a l'any: al juny i al setembre. La convocatòria de juny és la principal, mentre que la de setembre és una oportunitat addicional per als estudiants que no hagin superat la prova al juny o que vulguin millorar les seves qualificacions.

Els estudiants han de planificar amb antelació i preparar-se adequadament per a la convocatòria que millor s'adapti a les seves necessitats. A més, és recomanable consultar les dates específiques de la convocatòria en la seva comunitat autònoma i assegurar-se de complir amb tots els requisits administratius per a la inscripció a la prova.

En resum, calcular la nota de la EvAU implica comprendre la combinació de les qualificacions de la fase obligatòria i específica, així com les ponderacions que poden influir en la nota final d'admissió. Aprovar la EvAU i obtenir una nota d'admissió suficient és crucial per accedir a la universitat o altres opcions educatives com el grau mitjà o el grau superior. És important estar ben informat i preparar-se adequadament per afrontar amb èxit aquest repte acadèmic.

Nieves Llevat | iFP
Nieves Llevat
Dpto. Comunicación de iFP